Čokoládová torta
Korpus:
4 vajcia
4 lyžice polohrubej múky
4 lyžice práškového cukru
50ml oleja
2 lyžice kakaa
1/2 prášku do pečiva
Plnka:
250g čokolády na varenie
250ml šľahačkovej smotany
Čokoládová poleva (čokoláda, Cera, trošku oleja)
Ozdoby podľa fantázie
Šľaháme bielka, po chvíli pridáme cukor a došľaháme dotuha. Primiešame žĺtka, múku s práškom do pečiva, kakao a olej. Cesto vylejeme do pripravenej tortovej formy a upečieme pri teplote 200°C.
Kým sa upečie korpus, pripravíme si plnku: zahrejeme smotanu (nesmie vrieť) a zalejeme ňou najemno nastrúhanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Vyšľaháme na penu.
Ak je krém príliš riedky, všľaháme doň trošku zmäknutého masla.
Upečený a ochladnutý korpus prekrojíme na tri časti, ktoré pospájame plnkou. Potrieme ňou aj vrch aj boky torty.Takto pripravenú tortu polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme podľa fantázie 🙂
