Gulášová polievka

  • Pridané
    22.10.2013
  • Kategória
  • Gulášová polievka
  • Gulášová polievka
  • Gulášová polievka
Doba prípravy:
10 min
Doba varenia:
50 min
Celkový čas:
60 min
Slovo od kuchára
Paneláková light verzia pravého "lesného" guláša :)
Ingrediencie

500g bravčového mäsa na guláš
2 gulášové bujóny
2 menšie cibule
4 menšie zemiaky
1,5 litra vody
1 lyžica hladkej múky
2 lyžice gulášového korenia
1 lyžica mletej papriky
300 ml leča
2 lyžičky majoránky
2 strúčiky cesnaku
olej

Inštrukcie

Nasekaný strúčik cesnaku a na kocky nakrájanú cibuľu  do sklovita opražíme na rozpálenom oleji. Pridáme na malé kocky nakrájané mäso, prudko ho orestujeme, posypeme gulášovým korením a pridáme lečo. Jemne to poprášime hladkou múkou, premiešame, pridáme mletú papriku, premiešame a hneď zalejeme studenou vodou, aby paprika nezhorkla. Znovu premiešame a pridáme roztlačený strúčik cesnaku. Do vriacej polievky dáme bujóny a ďalej varíme. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky. Polievku varíme až kým nie sú zemiaky aj mäso mäkké. Po dovarení polievku posypeme majoránkou.

Podávame s pečivom.