Pečený pstruh
Doba prípravy:
10 min
Doba varenia:
30 min
Celkový čas:
40 min + príloha
Slovo od kuchára
Jednoduché, rýchle, chutné aj zdravé. Ale pozor na kostičky ;)
2 pstruhy
zmes korenia na ryby
2 strúčky cesnaku
2 plátky masla
rastlinný olej
múková zmes:
- hladká múka
- vegeta
- mletá rasca
- mletá červená paprika
pečené zemiaky
zeleninový šalát
Rozmrazené pstruhy umyjeme a vysušíme. Z vnútornej aj vonkajšej strany ich okoreníme zmesou korenia na ryby. Vnútro potrieme roztlačeným cesnakom a vložíme doň plátok masla. Pstruhy obalíme v múkovej zmesi. Pečieme ich na naolejovanom plechu v rozohriatej rúre na 220 °C z každej strany 15 minút.
Podávame napríklad s pečenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
