Strúhaný tvarožník

  • Strúhaný tvarožník
  • Strúhaný tvarožník
  • Strúhaný tvarožník
Doba prípravy:
40 min
Doba varenia:
15 min
Celkový čas:
55 min
Slovo od kuchára
Nie je potrebný šľahač ;)
Ingrediencie

Cesto:
250g Hery alebo masla
150g práškového cukru
400g hladkej múky
1 vanilkový cukor
3PL* kakaa
1/2 PDP**
1 žĺtok

Tvarohová náplň:
750g hrudkového tvarohu
250g práškového cukru
3 žĺtka
1 vanilkový cukor
1PL Solamylu
sneh zo 4 bielkov

Inštrukcie

Cesto:

Do väčšej misy preosejeme múku s PDP a cukor. Pridáme vanilkový cukor, žĺtok, kakao a na menšie kúsky nakrájanú Heru alebo maslo. Všetko spolu zmiesime tak, aby vznikla pevná jednotná hmota. Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a  dáme na 30 min do chladničky.

Tvarohová náplň:

Zmiešame žĺtky s práškovým cukrom, pridáme tvaroh a premiešame. Primiešame Solamyl a jemne vmiešame sneh z bielkov.

Postup:

Prvú časť cesta po odležaní rovnomerne nastrúhame na plech s papierom na pečenie (alebo plech potrieme olejom a vysypeme hladkou múkou). Na postrúhané cesto rozotrieme tvarohovú náplň a na ňu rovnomerne postrúhame druhú časť cesta.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 210°C.

Heru nechajte zmäknúť na izbovú teplotu. Tak sa s ňou bude lepšie pracovať.
Cesto zo začiatku vyzerá byť príliš sypké, ale po čase sa všetko krásne spojí.
*PL = polievková lyžica
**PDP = prášok do pečiva