Zemiakový šalát
2 kg uvarených zemiakov v šupke
2 menšie cibule
1 väčší pohár sterilizovaných uhoriek
1 väčší pohár sterilizovanej mrkvy s hráškom
1 konzerva kukurice
500ml majonézy
nálev zo sterilizovaných uhoriek
soľ
mleté čierne korenie
horčica
Uvaríme celé zemiaky v šupke a necháme ich vychladnúť. Potom ich ošúpeme a nakrájame na hranolčeky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, uvarenú a na kocky nakrájanú mrkvu, hrášok, kukuricu a nastrúhané uhorky. Všetko spolu premiešame a dochutíme nálevom z uhoriek, soľou, mletým čiernym korením a horčicou.
Pravý a najchutnejší zemiakový šalát je podľa mňa s majonézou. Ale šalát výborne chutí aj v jeho zdravšej obmene bez majonézy.
Ako príloha je najlepší bravčový alebo kurací rezník, vypražené rybie filé, fašírky alebo údené mäso prípadne šunka.
